ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety schabowe 2 sztukpapryka 1 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukburak 1 sztukser żółty 4 łyżek stołowychprzyprawa do wieprzowiny 1 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Grube kotlety rozciać tak, aby utworzyć w mięsie głęboką kieszeń i natrzeć przyprawą, olejem oraz pieprzem. Wcześniej ugotowany, obrany burak, oczyszczoną paprykę, por oraz cebulę drobno posiekać. Warzywa doprawić do smaku i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Farszem napełnić kieszenie w mięsie, posypać serem pokrojonym w kosteczkę i spiąć wykałaczkami. Potrawę obsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla i dusić 20 minut na małym ogniu. Porcje można pokroić tak jak roladki. Podawać z surówkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: