ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówjajka 1 sztukbułka 1 sztukcebula 1 sztukprzyprawa pikantna w płynie 1 łyżek stołowychpapryka mielona 1 łyżek deserowychparówki grube 5 sztukliscie pora według uznaniaser żółty w formie makaronu 1 porcjalistki bazylii 1 łyżek deserowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do mięsa dodać jajko, namoczoną, odciśniętą bułkę, drobno posiekaną cebulę, przyprawę w płynie, paprykę, posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaki. Dobrze wyrobić. Z masy uformować 5 cienkich placuszków, każdy obtoczyć wokół parówki owiniętej liściem pora i zawiązać dwoma serowymi makaronami. Obsmażyć toczki na 2 łyżkach oleju. Usmażone obwiązać pozostałym serem, nakryć pokrywką, trzymać do lekkiego rozpuszczenia - ok. 3 minuty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: