Wykonanie
« Powrót  Opis:Do zapiekanki można dodać również podsmażone
pieczarki.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 250 gramów
papryka 1 sztuk
mięso mielone 150 gramów
cebula 1 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuk
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
bazylia według uznania
żółty ser 40 gramów
olej według uznania
kukurydza konserwowa według uznania
mąka według uznaniaWykonanie:
Cebulę umyć, pokroić w talarki, podsmażyć.
Paprykę oczyścić, pokroić w prążki.
Mięso mielone usmażyć.
Makaron ugotować z odrobiną
oleju, odcedzić. Z kostki i pół litry
wody ugotować
wywar dodać przecier i
przyprawy do smaku, zagęścić 2 łyżkami
mąki rozrobionymi w połowie szklanki
wody.
Makaron wyłożyć na blaszkę, rozsypać równomiernie
mięso, posypać
papryką i
kukurydzą polać sosem. Na koniec posypać
startym serem i posypać
bazylią. Piec w temperaturze 180 C 10 minut.Autor: edl26Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: