ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomakaron świderki 250 gramówpapryka 1 sztukmięso mielone 150 gramówcebula 1 sztukkostka rosołowa 1 sztukprzecier pomidorowy 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniabazylia według uznaniażółty ser 40 gramówolej według uznaniakukurydza konserwowa według uznaniamąka według uznaniaWykonanie:Cebulę umyć, pokroić w talarki, podsmażyć. Paprykę oczyścić, pokroić w prążki. Mięso mielone usmażyć. Makaron ugotować z odrobiną oleju, odcedzić. Z kostki i pół litry wody ugotować wywar dodać przecier i przyprawy do smaku, zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionymi w połowie szklanki wody. Makaron wyłożyć na blaszkę, rozsypać równomiernie mięso, posypać papryką i kukurydzą polać sosem. Na koniec posypać startym serem i posypać bazylią. Piec w temperaturze 180 C 10 minut.Autor: edl26Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: