Jak to mówią - potrzeba matka wynalazku :) Potrzebna była szybka przekąska, więc są i nadziewane makaronowe muszelki.Składniki:- makaron muszle- 1/2 kg mięsa mielonego- puszka kukurydzy konserwowej- 20 dkg sera żółtego- sól, pieprz- 2 pomidory- 1 cebula- 1 łyżka olejuPrzygotowanie:Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce oleju podsmażyć mięso mielone, pod koniec dodać pokrojoną cebulę i smażyć jedynie do momentu jej zeszklenia. Pomidory sparzyć, pozbawić skórek, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć do momentu aż z pomidorów powstanie sos. Przyprawić solą i pieprzem. Nadziewać muszle makaronowe farszem mięsnym, układać na blaszce, posypać żółtym serem i zapiec jedynie do rozpuszczenia się sera.