Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 300 gramów
pistacje mielone 1 łyżek deserowych
cebula 0,5 sztuk
jajka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowychtosty 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
ser żółty 32 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:
Mięso wymieszać z
pistacjami, posiekana
cebulą,
jajkiem, koncentratem , rozmoczonymi, odciśniętymi tostami. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Z masy uformować 32 maleńkie kuleczki, w każdej zatapiając maleńka kuleczkę
żółtego sera. Pulpeciki obsmażać na
oleju, a podawać w
sosie pomidorowym, doprawionym
bazylia i
czosnkiem.Uwagi:
Ser żółty pokroić w małe kostki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: