Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
ser zółty 100 gramów
mięso mielone mieszane 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
oliwki według uznania
papryczki peperoni według uznania
jajka 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną małą
cebulkę drobno posiekać, a oczyszczone
papryki pokroić w drobną kosteczkę.
Ser zetrzeć na grubej tarce. Przygotowane składniki wymieszać z
mięsem, wbić
jajko. Wyrabiając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z masy uformować 8
steków. Umyte
pomidory pokroić w grube plasterki oraz oczyszczona
cebule również pokroić w plastry.
Olejem posmarować aluminiowa tackę do grillowania i ułożyć na niej warzywa.Na rozgrzanym grillu umieścić
steki i opiekać 15 minut, często obracając. Tackę z warzywami umieścić obok i grillować ok. 5 minut. Gotowe warzywa i
steki przełożyć na talerze. Udekorować
oliwkami i
papryczkami peperoni. Podawać z dipem
jogurtowo-
ogórkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: