ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukpapryka różnokolorowa 3 sztukser zółty 100 gramówmięso mielone mieszane 500 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniapomidory 2 sztukcebula 1 sztukolej według uznaniaoliwki według uznaniapapryczki peperoni według uznaniajajka 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną małą cebulkę drobno posiekać, a oczyszczone papryki pokroić w drobną kosteczkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Przygotowane składniki wymieszać z mięsem, wbić jajko. Wyrabiając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy uformować 8 steków. Umyte pomidory pokroić w grube plasterki oraz oczyszczona cebule również pokroić w plastry. Olejem posmarować aluminiowa tackę do grillowania i ułożyć na niej warzywa.Na rozgrzanym grillu umieścić steki i opiekać 15 minut, często obracając. Tackę z warzywami umieścić obok i grillować ok. 5 minut. Gotowe warzywa i steki przełożyć na talerze. Udekorować oliwkami i papryczkami peperoni. Podawać z dipem jogurtowo-ogórkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: