Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
papryka kolorowa 3 sztuk
ser żółty 120 gramów
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
cebula 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
twaróg chudy 200 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
oliwki czarne 4 łyżek stołowych
papryczki peperoni marynowane 5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną 1
cebulę drobniutko posiekać.
Żółty ser również pokroić w małą kostkę.
Mielone mięso wymieszać z
jajkiem,
tarta bułką,
papryką,
cebulą i
serem, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Z masy uformować zwilżonymi dłońmi cztery owalne kotlety.Umyte
pomidory pokroić w plasterki, a pozostałe 2
cebule pokroić w grube plastry. Foliową foremkę do grilla posmarować
olejem i ułożyć w niej przygotowane warzywa. Kotleciki ułożyć na gorącym ruszcie w piekarniku i piec 0k. 15 minut. W trakcie pieczenia kilkakrotnie obracać, tak by
mięso równomiernie się przyrumieniło. Po ok. 10 minutach postawić obok formę z warzywami i całość piec jeszcze 5 minut. Na koniec oprószyć
solą oraz
pieprzem.Sos: obrany
ogórek zetrzeć i odcisnąć.
Twaróg rozetrzeć ze
śmietaną, dodać
ogórek i posiekany
czosnek, wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem.Gotowe kotleciki podawać z pieczonymi warzywami, sosem,
oliwkami i
papryczkami peperoni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Musi być pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: