ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówpapryka kolorowa 3 sztukser żółty 120 gramówbułka tarta 2 łyżek stołowychjajko 1 sztukpomidory 2 sztukcebula 3 sztukogórek zielony 1 sztukczosnek 4 ząbkitwaróg chudy 200 gramówśmietana 3 łyżek stołowycholiwki czarne 4 łyżek stołowychpapryczki peperoni marynowane 5 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną 1 cebulę drobniutko posiekać. Żółty ser również pokroić w małą kostkę. Mielone mięso wymieszać z jajkiem, tarta bułką, papryką, cebulą i serem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować zwilżonymi dłońmi cztery owalne kotlety.Umyte pomidory pokroić w plasterki, a pozostałe 2 cebule pokroić w grube plastry. Foliową foremkę do grilla posmarować olejem i ułożyć w niej przygotowane warzywa. Kotleciki ułożyć na gorącym ruszcie w piekarniku i piec 0k. 15 minut. W trakcie pieczenia kilkakrotnie obracać, tak by mięso równomiernie się przyrumieniło. Po ok. 10 minutach postawić obok formę z warzywami i całość piec jeszcze 5 minut. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem.Sos: obrany ogórek zetrzeć i odcisnąć. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną, dodać ogórek i posiekany czosnek, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.Gotowe kotleciki podawać z pieczonymi warzywami, sosem, oliwkami i papryczkami peperoni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Musi być pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: