Wykonanie
Składniki:– 400g
mięsa mielonego– 5
pieczarek– 150 g
sera żółtego– 1
cebula– 1
jajko– 3 łyżki
bułki tartej– 2 ząbki
czosnku–
sól,
pieprzPrzygotowanie:*
Pieczarki i
cebulę siekamy w drobną kostkę, a
ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.* Na patelni podsmażamy
cebulę razem z
pieczarkami.*
Mięso przekładamy do miski, dodajemy
jajko,
ser żółty,
bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę
czosnek, oraz podsmażone
pieczarki z
cebulą.Przyprawiamy
solą,
pieprzem i mieszamy, by wszystkie składniki połączyły się ze sobą.* Bierzemy małe porcje
mięsa, formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym, na patelni tłuszczu.
Kategorie: