ßßß
 
            
         Pulpety:500g mięsa mielonegobułka tarta1 jajkosól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostraSos:zupa pomidorowa250ml śmietany 12-18%1 łyżka koncentratu pomidorowegowoda (ilość według przepisu na opakowaniu lub jeśli sos ma być gęsty 1/2 z przepisu z opakowania)250g pieczarek1 cebula4 plasterki startego, żółtego sera1. Do miski przekładamy mięso mielone, jajko i bułkę tartą (tak by skleiła całą masę). Doprawiamy przyprawami, formujemy okrągłe kotleciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy około 20 minut.
Pulpety:500g mięsa mielonegobułka tarta1 jajkosól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostraSos:zupa pomidorowa250ml śmietany 12-18%1 łyżka koncentratu pomidorowegowoda (ilość według przepisu na opakowaniu lub jeśli sos ma być gęsty 1/2 z przepisu z opakowania)250g pieczarek1 cebula4 plasterki startego, żółtego sera1. Do miski przekładamy mięso mielone, jajko i bułkę tartą (tak by skleiła całą masę). Doprawiamy przyprawami, formujemy okrągłe kotleciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy około 20 minut.
 2. Do miski wlewamy śmietanę, wodę. Dodajemy zupę pomidorową, koncentrat i mieszamy.
2. Do miski wlewamy śmietanę, wodę. Dodajemy zupę pomidorową, koncentrat i mieszamy. 3. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ugotowane pulpety, na to kładziemy starte na tarce pieczarki, następnie pokrojoną cebulę. Całość zalewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym żółtym serem.
3. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ugotowane pulpety, na to kładziemy starte na tarce pieczarki, następnie pokrojoną cebulę. Całość zalewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym żółtym serem.

 4. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
4. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

