ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobułka 1 sztukcebula 1 sztukmielone mięso 60 dekagramówjajko 1 sztuksól według uznaniapieprz cayane według uznaniaoliwki nadziewane papryką 30 dekagramówczarne oliwki 15 dekagramówczosnek 2 ząbkioregano w listkach 1 sztukpomidory 2 sztukżółty ser 15 dekagramóworegano suszone według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Mięso zagnieść z jajkiem, bułką i cebulą. Przyprawić solą i pieprzem cayenne. Z masy uformować 6 kotlecików, pośrodku każdego zrobić wgłębienie. Wszystkie umieścić na posmarowanej tłuszczem blaszce.Oliwki posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Świeże oregano umyć, posiekać. Przygotowane składniki wymieszać, wypełnić nimi frykadelki.Pomidory umyć, pokroić i w plasterki. Po 1 plasterku ułożyć na frykadelkach, posypać je startym serem. Pozostałe plasterki pomidora przełożyć na blachę. Całość piec 20 min w temp. 200°C Danie posypać suszonym oregano.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobułka 1 sztukcebula 1 sztukmielone mięso 60 dekagramówjajko 1 sztuksól według uznaniapieprz cayane według uznaniaoliwki nadziewane papryką 30 dekagramówczarne oliwki 15 dekagramówczosnek 2 ząbkioregano w listkach 1 sztukpomidory 2 sztukżółty ser 15 dekagramóworegano suszone według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Mięso zagnieść z jajkiem, bułką i cebulą. Przyprawić solą i pieprzem cayenne. Z masy uformować 6 kotlecików, pośrodku każdego zrobić wgłębienie. Wszystkie umieścić na posmarowanej tłuszczem blaszce.Oliwki posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Świeże oregano umyć, posiekać. Przygotowane składniki wymieszać, wypełnić nimi frykadelki.Pomidory umyć, pokroić i w plasterki. Po 1 plasterku ułożyć na frykadelkach, posypać je startym serem. Pozostałe plasterki pomidora przełożyć na blachę. Całość piec 20 min w temp. 200°C Danie posypać suszonym oregano.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: