Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bułka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mielone mięso 60 dekagramów
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz cayane według uznania
oliwki nadziewane
papryką 30 dekagramów
czarne oliwki 15 dekagramów
czosnek 2 ząbki
oregano w listkach 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
żółty ser 15 dekagramów
oregano suszone według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Bułkę namoczyć.
Cebulę obrać, drobniutko posiekać.
Mięso zagnieść z
jajkiem,
bułką i
cebulą. Przyprawić
solą i
pieprzem cayenne. Z masy uformować 6 kotlecików, pośrodku każdego zrobić wgłębienie. Wszystkie umieścić na posmarowanej tłuszczem blaszce.
Oliwki posiekać,
czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Świeże
oregano umyć, posiekać. Przygotowane składniki wymieszać, wypełnić nimi frykadelki.
Pomidory umyć, pokroić i w plasterki. Po 1 plasterku ułożyć na frykadelkach, posypać je
startym serem. Pozostałe plasterki
pomidora przełożyć na blachę. Całość piec 20 min w temp. 200°C Danie posypać
suszonym oregano.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: