ßßß
 
            
         1 duża cukinia (lub 2,3 mniejsze)500 g mięsa mielonegocebulaząbek czosnkuolej2 łyżki przecieru pomidorowegoduży pomidorsól, pieprz, słodka i ostra paprykazielona czubrycajajkookoło 20 dag żółtego sera w plasterkachoregano świeżeCukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką miąższ z nasionami, aby powstały łódeczki.Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić.Dodać mięso, posiekanego pomidora i przecier pomidorowy.Smażyć aż mięso zmieni kolor na jasny.Doprawić solą, pieprzem naturalnym i ziołowym, zieloną czubrycą.Przełożyć farsz do malaksera i zmielić, dodać jajko i wymieszać.Farszem wypełnić cukinie.Na wierzch farszu układać plasterki sera i świeże listki oregano.Piec w temp. 180 st.C. przez około 25 minut aż cukinia będzie miękka.
1 duża cukinia (lub 2,3 mniejsze)500 g mięsa mielonegocebulaząbek czosnkuolej2 łyżki przecieru pomidorowegoduży pomidorsól, pieprz, słodka i ostra paprykazielona czubrycajajkookoło 20 dag żółtego sera w plasterkachoregano świeżeCukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką miąższ z nasionami, aby powstały łódeczki.Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić.Dodać mięso, posiekanego pomidora i przecier pomidorowy.Smażyć aż mięso zmieni kolor na jasny.Doprawić solą, pieprzem naturalnym i ziołowym, zieloną czubrycą.Przełożyć farsz do malaksera i zmielić, dodać jajko i wymieszać.Farszem wypełnić cukinie.Na wierzch farszu układać plasterki sera i świeże listki oregano.Piec w temp. 180 st.C. przez około 25 minut aż cukinia będzie miękka.

