Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pomidor 1 sztuk
mięso mielone 20 dekagramów
cukinia 4 sztukWykonanie:
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką miąższ. Miąższ,
pomidor,
cebulę i
czosnek drobno posiekać, wymieszać z
mięsem, doprawić
solą,
pieprzem i
oregano. Napełnić farszem połówki
cukinii. Po rozgrzaniu piekarnika do 200 st.C wstawić
cukinię i piec 20 min. Podawać na gorąco z
sosem pomidorowym (
keczupem), przybrać marynowanym
selerem (pociętym w "zapałki") i posiekaną
natką pietruszki.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: