Wykonanie
            Wracam do domu z myślą, że na obiad będzie spaghetti z klopsikami. Pytam Bąbla co było na obiad w przedszkolu... a on że spaghetti. Myślę, no to trzeba będzie kombinować coś innego z obiadem. A na to Bartek....czyta w myślach czy co?! Na obiad chce kluski z 
sosem pomidorowym i klopsiki i dokładkę (dokładka najważniejsza). Nie wiem gdzie ten maluch wciąga i kumuluje to jedzenie, ale jest jak odkurzacz i worek bez dna razem wzięty. Żebym to ja miała taka przemianę materii jak on. Tak więc jak widać można i dwa 
razy dziennie jeść spaghetti z klopsikami.puszka krojonych 
pomidorów500ml 
przecieru pomidorowego2 ząbki 
czosnku2 
cebule250g 
pieczarekoregano, 
sól, 
pieprz, 
cukierolejklopsiki500g 
mielonego mięsa1 
jajkobułka tartasól, 
pieprz Mięso mielone
Mięso mielone wyrobić z 
jajkiem i odrobiną 
bułki tartej, doprawić. Uformować pulpeciki i ew obtoczyć w 
bułce tartej albo smażyć bez panierki. 
Cebule pokroić w kostkę, 
czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na 
oleju. Dorzucić pokrojone dosyć drobno, ale bez przesady, 
pieczarki. Całość mieszać od czasu do czasu, doprawić 
sola i 
pieprzem. Kiedy 
woda z 
pieczarek odparuje, dodajemy 
pomidory, doprawiamy 
solą, 
pieprzem, szczypta 
cukru i 
oregano. Kiedy 
sos jest już gotowy dodajemy klopsiki, mieszamy, podajemy z 
makaronem ugotowanym al dente.