ßßß
Cookit - przepis na Kalarepki faszerowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kalarepki faszerowane
Składniki
Mięso mielone
Olej
Sól
Pieprz
Papryka
Cebula
Jajko
Żółty ser
Sałata
Pomidor
Wykonanie
4-5 kalarepek25 dkg
mięsa mielonego
2 łyżki
oleju
sól
pieprz
troszkę czerwonej slodkiej
papryki
pół
cebuli
1
jajko
30 dkg
sera żóltego
Kalarepki
oczyścić i wyżłobić łyżką środki kalarepek.wyjęte środki posiekać i odstawić.
Kalarepki
obgotować ok 10 min. Na
oleju
podsmażyć drobno posiekaną
cebulę
, dodać
mięso
i
przyprawy
i na koniec posiekaną
kalarepkę
ze środków i pokrojony w kostkę
pomidor
. Poddusić i odparować z nadmiaru płynu. Nadzienie wystudzić dodać
jajko
i wymieszać.. Nadziać
kalarepki
i ułożyć w brytwance .. posypać startym
żółtym serem
.. Zapiec ok 30 -35 min.Podawać z
sałatą
i
pomidorami
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/kalarepki-faszerowane.html
Przepisy powiązane
Zapiekanka z serem feta
Grillowane steki paprykowe
Tortilla z panierowanym filetem z kurczaka
Pieczarki faszerowane mięsem.
Faszerowane pieczarki
Składniki powiązane (0)