ßßß
Zraz zawijany ze schabu nadziewany smażoną cebulą, serem i paprykąSkładniki (na 6 zrazów):– ok. 1 kg schabu;– 30 dag piersi z kurczaka;– 10 dag żółtego sera;– ok. ½ strąka papryki konserwowej;– 5 średniej wielkości cebulek;– sól, pieprz, słodka papryka w proszku;– olej do smażenia.Przygotowanie:Schab myjemy, kroimy na 6 równych części i rozbijamy. Pierś z kurczaka również myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry i lekko rozbijamy. Cebulkę kroimy w piórka i lekko podsmażamy w małej ilości oleju.Na schab układamy kolejno: pierś z kurczaka, słupek żółtego sera, cebulkę i pasek papryki konserwowej. Całość lekko solimy, przyprawiamy pieprzem i sproszkowaną papryką i zwijamy w ruloniki, które spinamy wykałaczkami.Tak przygotowane roladki umieszczamy na rozgrzanej patelni i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Następnie podlewamy je wodą (do połowy wysokości) i dusimy do miękkości na małym ogniu.Powstały podczas duszenia sos możemy „zatrzeć” mąką i doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!