Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony w plastrach 350 gramów
musztarda 1 łyżek deserowych
czosnek rozdrobniony 1 ząbki
koperek posiekany 2 łyżek deserowych
ocet winny 2 łyżek deserowych
oliwa 4 łyżek stołowych
sałata mieszana (różne rodzaje)115 gramówplasterki
pomarańczy według uznaniaplasterki
cutryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Plastry
łososia złożyć w harmonijkę.
Sos winegret: wymieszać
musztardę,
czosnek,
koper,
ocet,
sól i
pieprz. Dolać
oliwę cały czas mieszając, aż powstanie sos o konsystencji
majonezu.Na rozgrzanej patelni smażyć porcje
ryby 3 minuty z każdej strony, aż
ryba będzie gorąca.
Sałatę polać
sosem winegret i rozłożyć na 4 talerzach. Na wierzchu ułożyć
rybę. Polać resztą sosu oraz udekorować
koperkiem i plasterkami
cytrusów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: