ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki wężowe 1 kilogramówśmietanka kremowa 250 mililitrówbiałka 1 sztukkoperek 1 pęczekczosnek 2 ząbkimięta 3 gałązkitwarożek śmietankowy 250 gramówśmietana 400 gramówżelatyna 6 łyżek deserowychsok z cytryny według uznaniarzodkiewki 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:2 ogórki odłożyć, obrać i drobno pokroić. Dodać twaróg, gęstą śmietanę oraz pół pęczka koperku i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz czosnkiem. Odłożone, umyte ogórki, razem ze skórką, pokroić wzdłuż nożem szczelinowym na cienkie plasterki i oprószyć solą.Formę keksową wyłożyć folią, a na niej umieścić osączone paski ogórków tak, aby jeden na drugi lekko zachodził, a ich brzegi zwisały poza formę. Masę serową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, ubitą kremówką oraz piana z białka. połowę masy wymieszać z rzodkiewka pokrojona w słupki, resztę połączyć z posiekana miętą. Obie masy umieścić w formie. Przykryć zwisającymi ogórkami. Wstawić na noc do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: