Wykonanie
Cheesecake with radish, dill and green.......
Składniki.2 pęczki
rzodkiewek1 pęczek
szczypiorku1/2 pęczka
pietruszki500 g
sera na sernik2 ząbki
czosnku1 łyżka
soku z cytryny8 łyżeczek
żelatyny100 ml
śmietany kremówkisól,
pieprzWykonanie.Umyte, oczyszczone
rzodkiewki zetrzeć na dużych łezkach w robocie.
Szczypiorek,
pietruszkę i
czosnek drobno posiekać.
Serek wymieszać z
zieleniną,
rzodkiewką,
czosnkiem oraz
sokiem z cytryny ,
solą i
pieprzem.Kremówkę ubić .
Żelatynę rozpuścić i połączyć z kremówką i
serem. Dobrze wymieszać.Foremkę, 9 x 23 cm, wyłożyć folią spożywczą i nałożyć masę
serową.Wstawić do lodówki przynajmniej na 2 h.Zimny sernik ostrożnie wyjąć z formy, zdjąć folię, udekorować i podawać przybrany
rzodkiewką.