ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki 1 kilogramówśmietana kremowa 250 mililitrówbiałka 1 sztukkoperek 1 pęczekczosnek 2 ząbkimięta 2 gałązkitwaróg 250 gramówśmietana 400 gramówżelatyna 6 łyżek deserowychcytryna 1 sztukrzodkiewki według uznaniasól według uznaniapieprz biały według uznaniaWykonanie:Umyte kilka ogórków pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, posolić i odłożyć. Resztę obrać i pokroić. Dodać twaróg, śmietanę oraz opłukany, osączony pół pęczka koperku i zmiksować na krem. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Podłużną, krotką formę wyścielić folią, a na niej umieścić paski ogórków.Masę serową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, ubitą kremówką oraz pianą z białka. Wymieszać z posiekanymi rzodkiewkami i miętą. Przełożyć do formy i wyrównać. Wstawić na noc do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: