ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokaraś 1 sztukziemniaki według uznaniapomidorki koktajlowe według uznaniaser żółty 150 gramówpieczarki 200 gramówolej 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaśmietana 0,5 szklanekmusztarda 0,25 szklanekmajonez 0,25 szklanekWykonanie:Kilka oczyszczonych ziemniaków obgotować w osolonej wodzie - n4 minuty. Odcedzone pokroić na cząstki. Umyte pomidory, oraz oczyszczone pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju.Sprawioną, umytą, osuszona rybę oprószyć solą oraz pieprzem i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć ziemniakami. Na rybie ułożyć podsmażone pieczarki oraz pomidorki.Śmietanę wymieszać z majonezem oraz musztardą. Sosem polać zapiekankę i posypać startym żółtym serem. Piec 40 minut w 160 stopniach. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.Uwagi:Karasia można zastąpić karpiem lub inną rybą słodkowodną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: