ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 200 gramówpomidory 4 sztukciabatta 1 sztukser żółty 100 gramóworzechy włoskie 50 gramówśmietana 200 mililitrówmleko 100 mililitrówolej 2 łyżek stołowychjajka 2 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte pieczarki pokroić w plasterki, pomidory w plastry, a ciabattę w niezbyt grube kromki. Ułożyć w wysmarowanej olejem formie do zapiekania tak, jak to jest widoczne na zdjęciu. Do śmietany dodać starty ser, mleko, jajka, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z połową porcji posiekanej natki i polać zapiekankę. Posypać ją uprażonymi na suchej patelni orzechami i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na koniec posypać resztą posiekanej natki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: