Wykonanie
Dzisiaj propozycja na jarski piątkowy obiad. Jestem fanką wszelkich zapiekanych ziemniaczków więc nie mogłam pominąć tego przepisu. Po prostu mega pyszności!!! Do gotowych
ziemniaków podałam
jajko sadzone i
kefir :) POLECAM :)
Składniki:kilka
ziemniaków3 łyżki gęstej
śmietanystarty
żółty ser (ilość wg uznania)odrobina
oleju do smażenia
sól,
pieprz2-3 łyżki siekanego
koperkuSposób przygotowania:1.
Ziemniaki obieramy i kroimy na talarki, solimy. Smażymy na
oleju do momentu zrumienienia, czyli około 15 minut. Przekładamy do naczynia ceramicznego lub innego żaroodpornego.
Ziemniaki można chwilę podpiec w piekarniku, ale pominęłam ten krok. Zrumienione na patelni
ziemniaki były już wystarczająco miękkie.2.
Śmietanę mieszamy z tartym
żółtym serem,
pieprzem i
koperkiem. Masę rozprowadzamy równomiernie po ziemniakach. Całość zapiekamy w piekarniku około 30 minut.
SMACZNEGO :)Źródło:
Cytryna & Co.