Wykonanie
Pin It
Dziś na blogu kolejna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne, pyszne i proste
jajka faszerowane
łososiem wędzonym. Do ich przygotowania możecie użyć
łososia sałatkowego, jest nieco tańszy niż ten w płatach.
Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:4
jajka ugotowane na twardo3 łyżki drobno posiekanego
wędzonego łososia1-2 łyżki
majonezusok 1/2 z
cytrynyopcjonalnie
sól do smakukawałki
łososia do ozdoby
koperekWykonanie:
Jajka obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich
żółtka, wkładamy je do blendera. Dodajemy pokrojonego drobno
łososia,
sok z cytryny,
majonez i dokładnie blendujemy. Gdyby
łosoś był mało słony, farsz solimy i mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub do szprycy y i wyciskamy go na polówki
białek. Ozdabiamy kawałkami
łososia i świeżym
koperkiem.