Wykonanie
Dziś zapraszam na pyszną frittatę z
wędzonym łososiem i
koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam
jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z
wędzonym łososiem należy do moich ulubionych, do tego jeszcze
koperek … mmm pychotka. Polecam!
Składniki :3
jajkakilka plastrów
wędzonego łososia1 łyżka posiekanego
koperkusól,
pieprzPrzygotowanie :Na patelni rozgrzać niewielką ilość
masła. Do miseczki wbić
jajka i delikatnie je roztrzepać, dodać
łososia,
koperek,
sól (ostrożnie, ponieważ
łosoś może być słony) i
pieprz i dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wlać na patelnie i smażyć na niewielkim ogniu, aż wierzch będzie prawie suchy. Podważać boki frittaty i przechylać patelnię tak, aby masa z wierzchu wpływała pod spód. Gdy spód i boki będą usmażone wstawić na chwilę do piekarnika pod grill lub górną grzałkę, aby ściął się wierzch frittaty. Natychmiast podawać, skropioną
sokiem z cytryny.
Smacznego !