ßßß Cookit - przepis na Frittata z łososia i koperkiem

Frittata z łososia i koperkiem

nazwa

Wykonanie

Dziś zapraszam na pyszną frittatę z wędzonym łososiem i koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z wędzonym łososiem należy do moich ulubionych, do tego jeszcze koperek … mmm pychotka. Polecam!
Składniki :
3 jajka
kilka plastrów wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz
Przygotowanie :
Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła. Do miseczki wbić jajka i delikatnie je roztrzepać, dodać łososia, koperek, sól (ostrożnie, ponieważ łosoś może być słony) i pieprz i dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wlać na patelnie i smażyć na niewielkim ogniu, aż wierzch będzie prawie suchy. Podważać boki frittaty i przechylać patelnię tak, aby masa z wierzchu wpływała pod spód. Gdy spód i boki będą usmażone wstawić na chwilę do piekarnika pod grill lub górną grzałkę, aby ściął się wierzch frittaty. Natychmiast podawać, skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego !
Źródło:http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/2015/07/frittata-z-ososia-i-koperkiem.html