Wykonanie
Jajka faszerowane
łososiem czyli pyszna przystawka dla miłośników wędzonych ryb a także prawdziwych smakoszy. Jest to efektowne, łatwe do zrobienia danie idealne na wielkanocne śniadanie a także inne okazje.
składniki na 3 porcje6
jajek100 g
wędzonego łososia w plastrach4 łyżki
majonezu2 łyżeczki tartego
chrzanu ze słoiczkakilka gałązek
koperku do dekoracjiprzepis
Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy ze skorupek.Plastry
wędzonego łososia drobno siekamy.
Jajka przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy z nich
żółtka i wrzucamy do miski a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Do
żółtek dodajemy posiekanego
łososia,
majonez oraz tarty
chrzan, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Połówki
białek faszerujemy przygotowaną masą najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego i dekorujemy gałązkami
koperku.