Wykonanie
Karnawał zbliża się powoli ku końcowi. Lada moment ostatnia karnawałowa sobota, a później ostatki. Dlatego moja dzisiejsza propozycja to szybka i prosta imprezowa przekąska. Można ją przygotować dzień wcześniej, należny wtedy jednak pamiętać o tym, żeby
jajka dokładnie przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie
koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu.
Składniki:100 g
wędzonego łososia6
jajek ugotowanych na twardo3 łyżki
majonezusok 1/2
cytrynysólpieprzkoperekWykonanie:
Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich
żółtka.
Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i razem z
żółtkami,
majonezem,
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny blendujemy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub dekoratora zakończonego tylką z dużą gwiazdką i wypełniamy
białka. Jeśli nie posiadamy dekoratora
jajka napełniamy po prostu przy pomocy łyżeczki. Ozdabiamy
koperkiem.