Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1
zielona papryka1
czerwona papryka5 dag
masła1 łyżka
oliwy7-10 dag cienko pokrojonego
salami8 średnich
jajeksólmielony
czarny pieprz15 dag startego
żółtego seralistki
sałaty do dekoracjiFrittata z
papryką i
salami - sposób przygotowania:
Papryki pokrój w paski, podsmaż na
maśle z
oliwą (8-10 minut). Dorzuć pokrojone w paseczki
salami, smaż jeszcze parę minut. Ubij
jajka z
solą i
pieprzem. Wlej na patelnię i wymieszaj z
papryką i
salami. Smaż, nie mieszając przez 3-5 minut, aż większość
jajek się zetnie. Omlet powinien być rumiany u dołu, a od góry jeszcze niedosmażony. Zdejmij patelnię z ognia, posyp
startym serem, zapiecz pod gorącym grillem. Pokrój w trójkąty, podawaj na ciepło lub zimno.Co zrobić z resztkami? 5 przepisów
wierzch frittaty się zrumieni. Podawaj z
pomidorami lub
zieloną sałatą. Zobacz też przepisy na: Frittata ze
szpinakiem i
grzybami Frittata z
papryką i
salami Ten przepis pozwoli Ci wykorzystać resztki
bakalii i
kaszy kuskus. Aromatyczne
curry z
soczewicą Przepis Tomka Woźniaka przygotowany dlaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu