Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)8
zielonych papryk6 ząbków
czosnku2 szklanki
oliwyPieczone
papryki (pecene
paprike) - sposób przygotowania:
Papryki pieczemy na grillu z każdej strony, tak aby skórka zbrązowiała, ale nie stała się całkiem czarna. Upieczone przekładamy do rondelka, przykrywamy folią i odstawiamy na kilkanaście minut.
Czosnek drobno kroimy. Przestudzone
papryki obieramy ze skórek, czyścimy z nasion, układamy w głębokim półmisku, posypujemy
czosnkiem i zalewamy
oliwą.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu