ßßß Cookit - przepis na Pieczone papryki (pecene paprike)

Pieczone papryki (pecene paprike)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia bałkańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
8 zielonych papryk
6 ząbków czosnku
2 szklanki oliwy
Pieczone papryki (pecene paprike) - sposób przygotowania: Papryki pieczemy na grillu z każdej strony, tak aby skórka zbrązowiała, ale nie stała się całkiem czarna. Upieczone przekładamy do rondelka, przykrywamy folią i odstawiamy na kilkanaście minut. Czosnek drobno kroimy. Przestudzone papryki obieramy ze skórek, czyścimy z nasion, układamy w głębokim półmisku, posypujemy czosnkiem i zalewamy oliwą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601636/pieczone papryki pecene paprike/p