Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Perfekcyjnie tradycyjnie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
marchew7
ziemniakówkiełbasa krakowska1
papryka czerwona3
pomidory1/2 kg
mięsa mielonego1/2 kg
pieczarek50 ml
oliwy200 g
mąki200 ml
mleka30 g
masłasólpieprzbazyliacurrykolendraZapiekanka al'a Mania - sposób przygotowania:
Marchewkę,
ziemniaki,
pomidora,
pieczarki i
kiełbasę krakowską tniemy w talarki.
Paprykę czerwoną tniemy w wąskie paseczki,
mięso mielone przyprawiamy
solą,
pieprzem i podsmażamy na patelni (smażąc, rozdrabniamy
mięso widelcem na patelni) tylko krótką chwilę, gdyż
mięso doskonale dojdzie w piekarniku. Warzywa pokrojone (oprócz
ziemniaków) i
kiełbasę mieszamy w misce przyprawiając
oregano,
bazylią,
pieprzem,
kolendrą,
curry,
solą. Przygotowujemy blaszkę do pieczenia. Przygotowujemy
sos beszamelowy (odgrzewamy
mleko, dodajemy
masło i
mąkę - mieszamy) i układamy na blasze warstwowo
ziemniaki, sos beszamel,
mieszankę warzyw,
mięso mielone i jeszcze raz to samo. Pieczemy w 170 stopniach, około 25 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu