Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: trudneRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (16 głosów)1 opakowanie lasagne60 dag
ricotty50 dag startej
mozzarelli12 dag
parmezanu30 dag
mrożonego szpinaku2
jajkaoliwa do posmarowania formy. Sos: 40 dag mielonej
wołowiny1 kg
pomidorów pelati (z puszki)2
cebule2
marchewki2 ząbki
czosnku3 łyżki
koncentratu pomidorowegołyżka
oliwypęczek
bazyliilistek laurowyłyżeczka
oreganoostra paprykacukiersólpieprz .Lasagne z trzema
serami - sposób przygotowania: Zrób sos: posiekaną
cebulę i startą
marchewkę podsmaż na
oliwie (12 minut).Dodaj
mięso, smaż 5 minut. Dodaj resztę składników, duś 15 minut. Wyjmij
listek laurowy, przypraw i ostudź.
Ricottę wymieszaj z połową szklanki
parmezanu, dodaj rozmrożony
szpinak, przypraw
solą i
pieprzem. Wbij
jajka, wymieszaj. Żaroodporną formę posmaruj 2 łyżkami
oliwy. Na dno wlej pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadź. Na sosie rozłóż płaty
makaronu, posmaruj częścią
ricotty. Posyp
mozzarellą, polej sosem. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Zakończ warstwą
makaronu, posmaruj
ricottą i posyp
mozzarellą wymieszaną z
parmezanem. Przykryj folią aluminiową, piecz 40 minut w temp. 180 st. Następnie odkryj lazanię, piecz jeszcze 30-40 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu