ßßß Cookit - przepis na Gołąbki w sosie pomidorowym z kapusty włoskiej.

Gołąbki w sosie pomidorowym z kapusty włoskiej.

nazwa

Wykonanie

Dziś na obiad mieliśmy gołąbki, jest to jedno z moich ulubionych dań :)
Potrzebne składniki:
por,
zielona pietruszka,
koperek,
cebula,
cebula,
sól,
pieprz,
masło,
pieczarki,
olej,
koncentrat pomidorowy,
mięso mielone wieprzowe,
majeranek,
jajko,
angielskie ziele,
liść laurowy,
kapusta włoska,
ryż
Sposób wykonania:
Gotujemy 3/4 szklanki ryżu na pół miękko w 1,5 szklanki wody.
Dodajemy trochę rosołku.
Trochę rozrobionego z wodą przecieru pomidorowego.
Ugotowany zostawiamy do wystygnięcia.
Cebulę kroimy.
Wlewamy olej i smażymy.
Solimy i pieprzymy.
Pieczarki ścieramy na tarce.
Dodajemy łyżkę masła.
Pieczarki smażymy razem z cebulą.
Wodę solimy.
Kapustę wrzucamy do gotującej osolonej wody.
Wykładamy osobno liście.
Na miskę wykładamy ryż, cebulę z pieczarkami, por
Dodajemy mięso mielone.
Wrzucamy pokrojoną zieloną pietruszkę z koperkiem.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Wbijamy jajko.
Posypujemy majerankiem.
Przecier pomidorowy dodajemy do kostki rosołowej/rosołu.
Wkładamy tu zaś gołąbki.
Na kapustę kładziemy czubatą łyżkę farszu.
Zawijamy w 1 liść, potem w 2.
Wkładamy do garnka.
Dodajemy parę ziaren ziela angielskiego i 2 liście laurowe.
Przykrywamy i gotujemy do miękkości.
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2012/11/goabki-w-sosie-pomidorowym-z-kapusty.html