Światowy.Dzień.Pizzy.Pizza wiejska na cienkim cieścieciasto:1 i 3/4 szklanki mąki3/4 szklanki ciepłej wody2 łyżeczki suchych drożdży1 łyżeczka oleju3/4 łyżeczki solisos pomidorowy:około pół słoiczka koncentratu pomidorowego3 łyżki wodyłyżeczka oreganołyżeczka bazyliisól, pieprz3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęsos czosnkowy:4 łyżki majonezu2 łyżki śmietany/jogurtu greckiego4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę (albo kostka czosnkowa Knorr)łyżeczka oreganołyżeczka bazyliiduża szczypta cukruszczypta soli i pieprzukilka kropel oliwyfarsz:salamipieczarkicebulapapryka czerwonapomidorykiełbasafetaserWszystkie składniki na ciasto razem wyrobić.Odstawić na godzinę w ciepłym miejscu.W tym czasie podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki na patelni.Rozwałkować ciasto dość cienko.Składniki na sos wymieszać ze sobą.Ciasto na pizzę ułożyć na natłuszczonej blaszce.Ciasto posmarować sosem pomidorowym.Układać wg uznania składniki na farsz.Piec w temp. 180st. przez ok.20min.Podawać z sosem czosnkowym.Zapraszam Was do polubienia mojej strony na fejsbuku :))){klik klik}