Wykonanie
Share the post "Pizza z wędzonym
kurczakiem,
szpinakiem i
camembertem / Smoked chicken, spinach and
camembert pizza"Dziś przedstawiam świetny przepis na pizzę, nieprzeładowaną składnikami i oczywiście łatwą w przygotowaniu. Upieczona z łatwym, własnoręcznie zrobionym
sosem pomidorowym, wędzonym
kurczakiem,
camembertem,
mozzarellą i
parmezanem, a następnie podana ze
świeżym szpinakiem. Kombinacja może niestandardowa, ale zapewniam, ze smaczna. Polecam!Scroll down for recipe in English
(1 duża)Składniki:1 pierś wędzonego
kurczaka, pokrojona w plasterki2 duże garście świeżych liści
szpinaku150 g
sera camembert, pokrojonego w plasterkistarta
mozzarella (wg uznania)starty
parmezan (wg uznania)mielony
czarny pieprz1
cebula, posiekana w drobną kostkęprzygotowane ciasto do pizzy z tego lub tego przepisu, lub gotowe ze sklepuSkładniki na sos:1 szklanka passaty z
pomidorów4 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę1/2 łyżeczki
suszonego oregano1 łyżka posiekanej
bazylii2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanie:W małej miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos.Rozwałkowane ciasto na pizzę umieść na kamieniu lub blaszce do pieczenie i najlepiej pędzelkiem wysmaruj
oliwą z oliwek.Następnie wyłóż równomierną warstwą sos, pozostawiając 1 cm brzegi, posyp
cebulą, następnie wyłóż
kurczaka i
camemberta, dopraw
pieprzem i posyp
mozzarellą i
parmezanem.Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC na 25 minut, lub do zarumienienia.Wyjmij upieczoną pizzę z piekarnika, posyp
świeżym szpinakiem i podawaj.Smacznego!
English version(1 large pizza)Ingredients:1 breast of smoked chicken, sliced2 handfuls fresh baby spinach leaves150 g
camembert cheese, sliced
mozzarella, grated
parmesan, gratedground black pepper1 onion, finely choppedpizza dough from here or here or store boughtIngredients for the sauce (1 cup):1 cup tomato puree4 cloves garlic, minced1/2 tsp dried
oregano1 tbsp chopped basil2 tbsp
olive oilPreparation:Mix all pizza sauce ingredients together.Place lightly brush with
olive oil rolled pizza dough on a pizza stone or baking pan.Place your toppings by applying pizza sauce initially, then add the onions, smoked chicken, freshly ground black pepper,
camembert,
mozzarella cheese and
parmesan cheese.Place in a preheated over at 180C for 25 minutes or until base is golden brown.Remove from oven then top with fresh baby spinach leaves and
serve.Enjoy!
Share the post "Pizza z wędzonym
kurczakiem,
szpinakiem i
camembertem / Smoked chicken, spinach and
camembert pizza"