Wykonanie
Szybka, pachnąca, wyśmienita! Idealna na szybki obiad lub niespodziewaną wizytę gości. Bardzo prosta w wykonaniu! Przywodzi na myśl wakacje. Idealnie pasuje do lampki schłodzonego,
białego wina. Najlepsza zaraz po upieczeniu.Składniki:1 opakowanie mrożonego
ciasta francuskiego (450 g),pasta z
pomidorów,
bazylii i
oliwy,2 duże
pomidory,2 kulki
mozarelli,150 g
sera pleśniowego Camembert,
bazylia,
oregano,
oliwa z oliwek,mała
cebulaWykonanie:Ciasto rozmrozić. Naoliwić formę do tarty, wgnieść w nią ciasto (zostawiając 1-2 płaty na dekorację). Ciasto obciążyć by nie urosło. Podpiec w piekarniku przez ok. 8 minut, w temperaturze 200 stopni.W tym czasie pokroić
mozarellę,
Camembert oraz
pomidora.
Cebulę pokroić w drobne kostki.Gdy ciasto będzie podpieczone wysmarować je pastą z
pomidorów, wyłożyć
mozarellą,
serem, na wierzch położyć plastry
pomidora, obsypać
cebulką, opruszyć
bazylią i
oregano, skropić
oliwą. Ozdobić paskami z pozostałej części ciasta. Piec przez kolejne 12- 14 minut.Smacznego!