ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki z wolnowaru
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki z wolnowaru
Składniki
Kapusta młoda
Mięso mielone
Ryż
Kasza
Cebula
Jajko
Sól
Pieprz
Vegeta
Majeranek
Koncentrat pomidorowy
Śmietana
Wykonanie
Gołąbki z
młodej kapusty
..gotowane w wolnowarze..1
młoda kapusta
50 dkg
mięsa mielonego
5 dkg
ryżu
5 dkg
kaszy
1
cebula
1
jajko
sól
pieprz
wegeta
majeranek
koncentrat pomidorowy
śmietana
Z
kapusty
wyciąć głąby i sparzyć (nie długo, aby tylko trochę zmiękła), oddzielić liście i ściąć zgrubienia.
Cebulę
pokroić i zeszklić, dodać
ryż
i
kaszę
,smażyć kilka minut. Do m
ięsa mielonego
dodać
jajko
,
cebulkę
z
ryżem
i
kaszą
,
przyprawy
i wymieszać.N a liście
kapusty
kłaść farsz
mięsny
i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać
marchewkę
i zalać
bulionem
wymieszanym z
koncentratem pomidorowym
.Ustawić wolnowar . Pod koniec dodać
śmietanę
.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/07/goabki-z-wolnowaru.html
Przepisy powiązane
Gołąbki z młodej kapusty
Gołąbki z muticookera
KLOPSY Z RYŻEM
Gołąbki
Gołąbki inaczej
Składniki powiązane (0)