Wykonanie
Dawno nie robiłam gołąbków..córka mówiła, że chyba z pół roku...no , ale na blogu są gołąbki robione jeszcze w wolnowarze ,a post jest z lipca..w
sumie te gołąbki były w niedzielę na obiad, a post dopiero dzisiaj.Tym razem zrobiłam je w multicookerze...jeszcze za bardzo nie jestem rozeznana w doborze odpowiedniego czasu gotowania,ale wystarczy sprawdzić..a pomału dojdę do wprawy i wtedy
będę wiedziała co i jak..
1
kapusta50 dkg
mięsa mielonego10 dkg
ryżu1
cebula1
jajkosólpieprzwegetamajeranek1 słoiczek
przecieru pomidorowegolistek, ziele
śmietanaZ
kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.
Ryż ugotować. Do m
ięsa mielonego dodać
jajko,
ryż ,
przyprawy i wymieszać.N a liście
kapusty kłaść farsz
mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać
marchewkę , wlać
wodę, przecier, dodać listek, ziele ,
wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać
śmietanę i
koperek.