Wykonanie
Zachciało mi się gołąbków...ale okazało się , że nie mam w domu
ryżu..robiłam już z
płatkami ryżowymi ,
kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować..1
kapusta50 dkg
mięsa mielonego10 dkg pęczaku1
cebula1
jajkosólpieprzwegetamajeranek1 słoiczek
przecieru pomidorowegosusz warzywnylistek, zie le
śmietanaZ
kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak ugotować. Do m
ięsa mielonego dodać
jajko, pęczak ,
przyprawy i wymieszać.N a liście
kapusty kłaść farsz
mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać
susz warzywny , wlać
wodę, przecier, dodać listek, ziele ,
wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać
śmietanę i
koperek.