Wykonanie
Gołąbki..pycha.1
kapusta50 dkg
mięsa mielonego1 woreczek
ryżu Cenos1
cebula1
jajkosólpieprzwegetamajeranekkilka łyżek
przecieru pomidorowegosusz warzywnylistek, ziele
śmietanaGrzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z
kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.
Ryż ugotować. Do m
ięsa mielonego dodać
jajko,
ryż,
grzyby ,
przyprawy i wymieszać.N a liście
kapusty kłaść farsz
mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać
susz warzywny , wlać
wodę, przecier, dodać listek, ziele ,
wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać
śmietanę .