Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraki 4 sztuk
ser z niebieską pleśnią 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
kolendra 0,5 pęczek
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 0,5 szklanek
cukier 0,5 łyżek deserowych
musztarda Dijon 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sos: utrzeć
musztardę,
ocet,
oliwę,
sól,
cukier oraz
pieprz na gęsty sos.Wyszorowane
buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na suchej patelni uprażyć
orzechy. oczyszczoną, osączoną
kolendrę pokroić.Na dużym płaskim talerzu ułożyć w rozetę
buraczki. Obficie skropić sosem, posypać rozkruszonym
serem oraz pokruszonymi
orzechami,
pieprzem i listkami
kolendry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: