ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaki 4 sztukser z niebieską pleśnią 100 gramóworzechy włoskie 100 gramówkolendra 0,5 pęczekocet 2 łyżek stołowycholiwa 0,5 szklanekcukier 0,5 łyżek deserowychmusztarda Dijon 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sos: utrzeć musztardę, ocet, oliwę, sól, cukier oraz pieprz na gęsty sos.Wyszorowane buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na suchej patelni uprażyć orzechy. oczyszczoną, osączoną kolendrę pokroić.Na dużym płaskim talerzu ułożyć w rozetę buraczki. Obficie skropić sosem, posypać rozkruszonym serem oraz pokruszonymi orzechami, pieprzem i listkami kolendry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: