ßßß Cookit - przepis na Buraczki z serem pleśniowym

Buraczki z serem pleśniowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
buraki 4 sztuk
ser z niebieską pleśnią 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
kolendra 0,5 pęczek
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 0,5 szklanek
cukier 0,5 łyżek deserowych
musztarda Dijon 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sos: utrzeć musztardę, ocet, oliwę, sól, cukier oraz pieprz na gęsty sos.
Wyszorowane buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na suchej patelni uprażyć orzechy. oczyszczoną, osączoną kolendrę pokroić.
Na dużym płaskim talerzu ułożyć w rozetę buraczki. Obficie skropić sosem, posypać rozkruszonym serem oraz pokruszonymi orzechami, pieprzem i listkami kolendry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10952/Buraczki-z-serem-plesniowym