Wykonanie
Grillowany
burak to petarda! A z dodatkiem
mozzarelli i
orzechów to prawdziwa bomba! Bardzo polecam zwłaszcza tym którzy nie są przekonani do
buraka. W postaci zgrillowanej jest na prawdę niesamowity. Zyskuje fantastyczny smak. Z
mozzarellą i
orzechami stanowi bardzo ale to bardzo zgrane połączenie:)
Składniki:2 średnie
burakiduża kulka
mozzarelligarść
orzechów włoskichłyżeczka
musztardyłyżka
oliwy +oliwa do
burakasólpieprzWykonanie:
Buraczki obierz i pokrój w cienkie plastry. Przełóż je do miski, zalej
oliwą i dokładnie wymieszaj. Najlepiej zrób to rękami (polecam użyć gumowych rękawiczek:)). Odstaw na kilka minut. Następnie układaj je na dobrze rozgrzanym grillu. Grillluj z obu stron aż będzie miękki i lekko się przypiecze.
Mozzarelle pokrój w plastry.
Musztardę,
oliwę pieprz i
sól wymieszaj w miseczce. Układaj
mozzarelle i
buraka na przemian. Posyp pokruszonymi
orzechami i polej sosem.Smacznego!