Wykonanie
No i stało się. EwaEfka jest w związku (again and again). Miejmy nadzieję, że tym razem to na całe życie,
póki śmierć nie rozłączy bla bla bla. Jako specjalistka od relacji na odległość i tym razem wpakowałam się w taki układ. Ja + Him + 340 km. Oznacza to tylko jedno, że jak zaszyci obecnością mój dom to trzeba coś ugotować ładnego, z klasą ale nie za bardzo na wypasie, żeby nie było że mi tak zależy w końcu.Po obdzwonieniu wszytskich przyjaciólek ( w tym wypadku Rafi też się zalicza do tego
grona) menu zostało ustalone:Tatar z
ŁososiaSałatka z
orzechami i
malinowym sosemKółka
razowe z
serem kozimDeska
serówTatar z
łososia:1 świeży
Łosoś ( z Biedronki)
cytrynaoliwasos sojowycebulasólpieprzŁososia przepuścić przez maszynkę do
mięsa. Dodać
sok z cytrynyi oliwę. Następnie posolić i odstawić do lodówki na 24h. Po wyjęciu dodać drobno posiekaną
cebulę i kilka kropel
sosu sojowego do smaku.Salatka z
orzechamimix
salat badz
szpinak baby (biedronka)
orzechy wloskierodzynkizurawina suszonaawocadoslonecznik luskany
pomidorki koktaliowe
zielone oliwkisos:
musztardaoliwaocet balsamicznycytrynasok malinowysol
pieprzSalate /
szpinak umyć, osuszyć i wrzucić do miski. Dodac pokrojone
pomodorki,
avocado,
oliwki,
rodzynki oraz
żurawinę.
Orzechy wloskie oraz
slonecznik wrzucić na suchą rozgrzaną patelnie i podgrzewać aż lekko się zarumienią. Dodac do
salatki.sos:do 2 łyżek
oliwy dodac lyzeczke
musztardy, kilka kropel
octu oraz
soku z cytryny. Nastepnie szczypte
soli i
pieprzu. Na koncu wlac
sok malinowy ( na wyczucie, ja dodaje go sporo bo lubie jak
sos jest bardziej slodkawy).