Wykonanie
Kotlety jaglane nie chcą mi się znudzić. Tym razem do
kaszy dodałam
biały ser, który zdecydowanie wyróżnił je pod względem smaku.
Kasza przejęła kwaśność
sera dzięki
czemu kotlety są bardzo wyraziste. Dzięki dodatkowi
sera zmieniła się także konsystnecja masy i formowanie kotletów jest trochę trudniejsze ale jak najbardziej wykonalne. Trzeba tylko pamietać o
bułce tartej pod ręką.
Składniki:2 szklanki
kaszy jaglanej ugotowanej na sypko4
jajka ugotowane na twardo1
jajko surowe
koperek250 g
białego serasól,
pieprzbułka tartaKaszę,
ser i pokrojone w kostkę
jajka umieścić w jednej misce. Dodać
koperek,
sól,
pieprz i surowe
jajko, wyrobić gładką masę. Najlepiej robić to ręką, żeby rozgnieść grudki
sera. Formować małe kotleciki i panierować w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.Smacznego:)