Wykonanie
Przygotowując niedawno te kotleciki z
kaszy jaglanej pomyślałam, że chyba byłoby z tego fajne smarowidło do
chleba. Upłynęło kilka dni a ta myśl nie dawała mi spokoju więc ponownie gotowałam te same składniki. Efekt całkowicie mnie zaskoczył. Pomimo, że składniki sa niemalże identyczne jak w przypadku wcześniej wymienionych koltecików smak pasty jest zupełnie inny. Jest delikatna, kremowa i może być neutralna w smaku. Ja dodałam sporo
czosnku i świeżego
koperku, bo bałam się, żeby nie była mdła poza tym lubię konkretne smaki.
Składniki:2 szklanki ugotowanej na sypko
kaszy jaglanej4
jajka ugotowane na twardo200 g
sera białego3-4 ząbki czoskuświeży
kopereksól,
pieprz1 łyżka
majonezu4 łyżki
jogurtu naturalnegoDo dużego naczynia włożyć
kaszę, obrane
jajka,
ser i
czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać
majonez,
jogurt,
koperek,
sól i
pieprz. Wymieszać, ponownie przyprawić. Przed podaniem schłodzić.Smacznego:)