ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczno-jaglana

Pasta jajeczno-jaglana

nazwa

Wykonanie

Przygotowując niedawno te kotleciki z kaszy jaglanej pomyślałam, że chyba byłoby z tego fajne smarowidło do chleba. Upłynęło kilka dni a ta myśl nie dawała mi spokoju więc ponownie gotowałam te same składniki. Efekt całkowicie mnie zaskoczył. Pomimo, że składniki sa niemalże identyczne jak w przypadku wcześniej wymienionych koltecików smak pasty jest zupełnie inny. Jest delikatna, kremowa i może być neutralna w smaku. Ja dodałam sporo czosnku i świeżego koperku, bo bałam się, żeby nie była mdła poza tym lubię konkretne smaki.
Składniki:
2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
4 jajka ugotowane na twardo
200 g sera białego
3-4 ząbki czosku
świeży koperek
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
Do dużego naczynia włożyć kaszę, obrane jajka, ser i czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać majonez, jogurt, koperek, sól i pieprz. Wymieszać, ponownie przyprawić. Przed podaniem schłodzić.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2015/03/Pasta-jajeczno-jaglana.html