Wykonanie
« Powrót  Opis:
Sałatka jest sycąca i niskokaloryczna, a
ocet zabija głód. Poleca osobom, które dbają o linię:)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowychkromki
bagietki 12 sztuk
majeranek według uznania
ocet winny 100 mililitrów
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa 50 mililitrów
roszponka 6 listków
pomidory 1 kilogramów
ser żółty według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz czarny według uznaniaWykonanie:
Bagietkę usmażyć z obu stron na złoto. Doprawić
majerankiem i posiekanym
czosnkiem.
Pomidory pokroić w kostkę, wymieszać z
sałatą. Przybrać piórkami
sera.
Sałatkę skropić
sosem winegret, który należy przygotować w następujący sposób:
Ocet utrzeć ze szczyptą
soli i
pieprzu, odrobiną
cukru i
musztardą. Ucierając, dodawać stopniowo
oliwę. Na koniec ponownie przyprawić.
Sałatkę podawać z grzankami.Uwagi:
Roszponka lub
sałata zielona.Autor: magdalena90Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: RvcvDeFZFData: 2013-03-28strona bardzo mi sie poobda, dawno nie czytalam tak ciekawych i przydatnych notek. Mam nadzieje, ze znajde tu, w przyszlosci, jeszcze wiecej interesujacych informacji. Pozdrawiam serdecznie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: