Wykonanie
Parówki na ostro są idealnym daniem, gdy nie mamy absolutnie żadnego pomysłu co zrobić na obiad. Potrawa jest bardzo prosta a dodanie kilku dodatkowych składników bardzo podkręca smak
parówek. Sos, który obtacza
parówki (jest go niewiele, to bardziej panierka niż sos) jest dość ostry, można więc przez zmniejszenie ilość
chilli złagodzić jego ostrość.
Parówki na ostro do obiadu (przepis na 2 osoby)6
parówek, pokrojonych na kawałki ( u mnie frankfurterki)1
cebula, pokrojona w kostkę1/2 świeżej papryczki scotch bonet, bez gniazd nasiennych, drobno posiekana(można zastąpić inną
papryczką chilli lub 1/2 łyżeczki
płatków chilli1 łyżeczka mielonego kuminu1 duży
pomidor, pokrojony w kostkę
olej do smażenia
sól i kolorowy, świeżo zmielony
pieprz, do smakuNa patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy
cebulę i smażymy, aż będzie szklista, dodajemy
ostrą papryczkę, kumin, chwilę smażymy, po czym dodajemy pokrojone
pomidory. Smażymy, aż
pomidory będą miękkie, podlewamy
wodą, zagotowujemy i wrzucamy pokrojone
parówki, gotujemy, aż
woda prawie całkowicie wyparuje.