Wykonanie
            To blondies z marshmallows i 
czekoladą jest naprawdę pysznym i niezwykłym 
ciastem. Ja spotkałam się z takim pierwszy raz. Samo ciasto, jak typowe blondies na bazie 
brązowego cukru, a więc o lekko karmelowym smaku. Dodatek 
czekoladowych łezek a przede wszystkim marsmallows czyni to ciasto 
ciastem niezwykłym. Marshmallows podczas pieczenia unoszą się do góry, tworząc pyszną, ciągnącą się skorupkę o niespotykanej barwie (użyłam różowych i białych mini pianek marshmallows), 
czekolada zaś osadza się głównie na spodzie, tworząc pyszne rozpuszczające się w ustach przerywniki. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, co jest niewątpliwie dodatkową zaletą. Ciasta, choć jest go niewiele, miało okazję spróbować kilka osób. Niech dodatkową rekomendacją będzie fakt, że przez jedną z tych osób byłam ponaglana, do umieszczenia notki a ciasto jest w świątecznym menu już u przynajmniej dwóch osób. Pycha. Polecam.

160 g 
masła, miekkiego130 g jasnego 
brązowego cukru100 g drobnego 
cukru3 
jajka1 łyżeczka ekstraktu z 
wanilii150 g 
mąki1/2 łyżeczki 
soli100 g łezek 
czekoladowych (lub drobno posiekanej 
czekolady)75 g mini marshmallows lub większych pokrojonych na ćwiartkiPiekarnik nagrzewamy na 180 st C. Natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia kwadratową foremkę o 
boku 20 lub 22 cm.
Masło i 
cukier ucieramy do białości. Dodajemy 
jajka i ekstrakt z 
wanilii. Ubijamy. Dodajemy 
mąkę i 
sól, mieszamy, po czym dodajemy 
czekoladowe łezki i pianki marshmallows.Przekładamy ciasto do foremki i pieczemy 30-35 minut. Pozostawiamy w foremce, by ostygło, po czym kroimy na kwadraty.

Lekko zmieniony przepis z książki "Chocolate Galore"