Wykonanie
            Dawno mnie nie było, ale już wracam Kochani! Zaczynamy na słodko - o ile dziś uda mi się gdzieś dorwać tortownicę, spróbuję pierwszy raz porwać się na... :) Tymczasem zapraszam Was na kruche, delikatne maślane 
ciasteczka z czekoladowymi m&m'sami - z 
kubkiem gorącej 
herbaty lub ze szklanką 
mleka idealne nie tylko dla dzieci, gwarantuję, że zasmakują każdemu łasuchowi. :)

SKŁADNIKI :ok. 0,5 kg 
mąki tortowej150 g miękkiego 
masła2 
jajka3/4 szklanki 
cukru (najlepiej drobnego do wypieków)szczypta 
solim&m'sy lub inne 
czekoladowe drażetki

Miękkie 
masło i 
cukier ucieramy w głębokiej misce na jednolitą, puszystą masę, dodajemy jedno 
jajko, ucieramy, gdy składniki się połączą dodajemy drugie, ucieramy, dodajemy szczyptę 
soli, ucieramy. Zaczynamy stopniowo dodawać przesianą 
mąkę, ucieramy. Gdy ciasto było już zbyt gęste, by je ucierać, przełożyłam je na stolnicę i zaczęłam wyrabiać ręcznie dodając 
mąkę do momentu, aż ładnie odchodziło od dłoni i nie kleiło się. Następnie ciasto rozwałkowałam oprószonym 
mąką wałkiem na grubość na ok 1-2cm i foremkami do 
ciastek wycinałam wybrane kształty. 
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wciskamy w nie delikatnie drażetki i pieczemy - przy moim elektrycznym piekarniku i termoobiegu piekłam je w temperaturze 160 stopni 4 minuty pieczenie od dołu, 4 minuty pieczenie od góry. Jak wiadomo każdy piekarnik jest inny, więc polecam kontrolować stan 
ciasteczek - być może u Was czas pieczenia będzie dłuższy. 
Ciasteczka wyszły pyszne, kruche od zewnątrz i miękkie w środku, smacznego! :)


