ßßß Cookit - przepis na Racuszki bananowe

Racuszki bananowe

nazwa

Wykonanie

Najlepszy chyba przepis na racuchy, z tych, które testowałam. Są bardzo delikatne i puszyste, niezbyt słodkie. Przepis pochodzi z czasopisma "Przyślij przepis" nr 3/2011.
Składniki:
25 dag mąki
250 ml maślanki naturalnej
jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki masła
2 łyżki cukru pudru
2 banany
olej
ewentualnie miód do polania
Mąkę przesiewam z proszkiem, dodaję sól i cukier. Dodaję roztopione i ostudzone masło, jajko i maślankę. Mieszam na jednolitą masę. Dodaję pokrojone w plasterki banany i jeszcze raz delikatnie mieszam. Smażę na rozgrzanym oleju. Polewam miodem.
Źródło:http://chili-n-chocolate.blogspot.com/2013/03/racuszki-bananowe.html