ßßß
Dziś przepis w biegu... Czyli przepis dla biegaczy:)Przepis z czasopisma "Runner's World", wielokrotnie sprawdzony przed biegami:)Składniki (dla 2 osób):1 szklanka mąki pszennej2 łyżki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko1 szklanka mleka2 łyżki olejuszczypta soliDodatki: rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada, owoce, orzechy, syrop klonowy etc.Do miski wbijamy jajko. Ubijamy je. Dodajemy olej i cukier. Miksujemy. Dolewamy mleko. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie całość miksujemy.Na teflonowej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wlewamy (niewielką!) porcję ciasta i czekamy, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Smażymy do momentu, gdy ciasto na brzegach będzie suche - przewracamy je wtedy (delikatnie!) na druga stronę.Ważne: naleśniki nie mogą być zbyt duże, bo nie uda nam się ich przewrócić na druga stronę. Są one dość lekkie i puszyste.Podajemy na gorąco z ulubionymi składnikami.