ßßß

Składniki :3 jajka3 łyżki stołowe otrąb owsianych (zmieliłam je na drobniejsze)1 łyżka stołowa chudego mleka w proszku (dałam zwykłe odtłuszczone mleko)2 beztłuszczowe serki petit-suisse (dałam 280 g sera twarogowego 0%)1 łyżka stołowa skrobi kukurydzianej5 g proszku do pieczenia1 łyżeczka aromatu waniliowego2 łyzki stołowe słodziku w proszku (dałam słodzik w płynie)opcjonalnie kakao odtłuszczoneKrem :2 listki żelatyny (dałam dwie łyżeczki normalnej żelatyny)0,25 l chudego mleka2 żółtka1 łyżka stołowa słodziku w proszku1 łyżka skrobi kukurydzianej1 łyżeczka aromatu pomarańczowego z nutką likieru Grand Marnier (dałam zwykły)Wykonanie :Mleko zagotować. W misce wymieszać żółtka, słodzik, skrobię i aromat.Mleko zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Delikatnie wlewać mleko do masy z żółtek, mieszając drewnianą łyżką (łyżkę sobie darowałam, zmiksowałam wszystko blenderem na gładką masę i mieszałam na ogniu normalną łyżką) aż zgęstnieje. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na 2 godziny (u mnie wystarczyło około 30 minut)BiszkoptRozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka połączyć z otrębami, mlekiem, serkiem, skrobią kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, aromatem i słodzikiem. Wszystko dokładnie ywmieszać. Dodac białka ubite na pianę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować na nim masę. wstawić do piekarnika i piec do zarumienienia. U mnie bylo to około 30 minut w opcji grzanie góra i dół.Wyjąć na wilgotną ściereczkę, oderwać delikatnie papier i natychmiast zwinąć w rulon. Ostudzić a następnie rozwinąć. Posmarować kremem i ponownie delikatnie zawinąć.Pociąc na porcje, posypać kakao lub słodzikiem.